Vogelwerkgroep

De vogelwerkgroep van de Leidse KNNV-afdeling (momenteel meer dan 60 personen) organiseert regelmatig excursies en studieavonden. Zie de activiteitenkalender in ‘Bladgroen’ en/of op deze website onder Agenda.
De activiteiten van de werkgroep staan open voor alle KNNV-leden, dus niet alleen voor de leden van de werkgroep.
N.B.: Bij limitering van het aantal deelnemers (bij excursies max. 16 tenzij anders vermeld) krijgen werkgroepleden wel voorrang bij de plaatsing.

Enkele keren per jaar is er een bijeenkomst van de leden. Dit kan een studieavond zijn over een interessant onderwerp of een ander doel hebben, bijv. het programma voor het nieuwe jaar samenstellen.

Wij hopen gezamenlijk te kunnen genieten van de prachtige gebieden die ons land rijk is en ons daar te laten verrassen door de vogels. In de groep is een ruime belangstelling aanwezig voor alle aspecten van de natuur, zodat wij ons niet alleen richten op het vogelen maar op alles wat leeft en groeit. Zo streven wij ernaar de blik breed te houden, uiteraard met het accent op de vogels. Wij verwelkomen eenieder die deze instelling kan delen.

In 2020 heeft de Vogelwerkgroep haar activiteiten uitgebreid met een Nestkastenwerkgroep die voortvarend aan de slag is gegaan. Voor ideeën en/of meedoen: neem contact op met Stan van der Laan (klik hier voor e-mail).

Coördinatoren: Ad den Toom (06 – 51190983), voor e-mail klik hier, en Anke Burgers.