Plantenwerkgroep: Studieavond met twee onderwerpen!

a) Hanepoel/Leendert den Boerspolder en
b) Grassen en Schijngrassen

Voor de pauze komt de excursie van 27 juli aan bod, geleid door John van der Willik. Tijdens deze voorbespreking is er aandacht voor het ontstaan van het huidige Groene Hart-landschap vanaf het begin van de laatste ijstijd. We besteden aandacht aan de verschillende soorten polders die ons landschap thans vormgeven. We bespreken kort de start van en de ontwikkelingen in het natuurgebied de Hanepoel. Als laatste komen de geschiedenis, de inrichting, het gebruik en beheer van de Leendert den Boerspolder aan bod.

Na de pauze belicht Koen van Zoest de wereld van de grassen en schijngrassen. Weten we nog waar al die specifieke termen voor staan? Wat is een pluim, een palea, een urntje, een tongetje? Vanavond komen ze langs, met uitleg, met beelden en mogelijk ook met vers materiaal. Dit als voorbereiding op de veldactiviteiten op 29 mei en 6 juni.

Datum & tijd
do 13 april 2023 van 19:30 tot 22:00
Vertrekplaats

IJsclubgebouw, Oegstgeesterweg 43, 2341 NZ Oegstgeest (N.B. de parkeerruimte bij de sport-terreinen tegenover het looppaadje naar het gebouw is ook te gebruiken)