Plantenwerkgroep: excursie Bennebroekbos

Het Bennebroekbos is het restant van een voormalige buitenplaats, nu van Landschap Noord-Holland. Het is een afwisselend bos op de rand van een strandwal. Het gebied is rijk aan stinsenplanten (foto) en vogelsoorten. Neem loep en kijker mee.

We gaan voor het eerst weer eens carpoolen, zie boven onder ‘Algemeen’. Verzamelen 9.30 uur bij zwembad De Vliet; aanmelden verplicht uiterlijk maandag 3 april. Meld daarbij of je zelf rijdt en hoeveel mensen met je mee kunnen, dan wel of je wilt meerijden. Onderling wordt een vergoeding geregeld. De reden voor het carpoolen zal duidelijk zijn: we willen om de bestemmingen te bereiken die wat verder van Leiden liggen het milieu niet onnodig belasten.

Op de plaats van bestemming parkeren: Binnenweg ter hoogte van huisnr. 49 op de (gratis) parkeerstrook langs de weg. Dit is vóór de parkeerplaats van Linneaushof op de Swartsenburgerlaan. 
De aangegeven excursieduur is incl. reistijd (2 x een half uur).

Datum & tijd
wo 5 april 2023 van 9:30 tot 13:00
Vertrekplaats

Voor het carpoolen verzamelen we op de parkeerplaats van Zwembad De Vliet/Bastion Hotel, Voorschoterweg 6/8, 2324 NE Leiden